060 47 47 988

ECO Forum 2024 na Zlatiboru

Šljukić d.o.o. je uspešno učestvovao na ECO Forumu 2024, koji je nedavno održan na Zlatiboru. Forum, organizovan od strane Vozim Na Struju uz podršku opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i kompanije Gold Gondola, pokazao se kao ključni događaj za unapređenje održivih praksi u poslovanju kompanija u Srbiji.

Razmena znanja i iskustava

Na ECO Forumu 2024, učesnici su imali priliku da razmene znanja i iskustva o primeni ESG (Environmental, Social, and Governance) strategija. Diskusije su bile fokusirane na prepoznavanje najčešćih grešaka i isticanje najboljih praksi u ovoj oblasti. Forum je okupio stručnjake iz različitih industrija, pružajući platformu za konstruktivne rasprave i umrežavanje.

Ključna tematika

Tokom tri dana trajanja foruma, posebna pažnja je bila posvećena sledećim temama:

  • Cirkularna ekonomija: Učesnici su razmatrali principe cirkularne ekonomije, analizirali studije slučaja i diskutovali o načinima smanjenja otpada.
  • Reciklaža i upravljanje otpadom: Predstavljeni su inovativni pristupi reciklaži i upravljanju otpadom, sa posebnim osvrtom na izazove i rešenja u Srbiji.
  • E-mobilnost: Forum je pružio uvid u najnovije tehnologije i rešenja u oblasti električnih vozila, uključujući infrastrukturu za podršku e-mobilnosti.
  • Obnovljivi izvori energije: Diskutovalo se o mogućnostima korišćenja obnovljivih izvora energije, njihovim prednostima i implementaciji u poslovanju.

Lokacija i atmosfera

Forum je održan u predivnom ambijentu Hotela Zlatibor, koji je pružio savršeno okruženje za ovakve događaje. Učesnici su imali priliku da uživaju u prirodnim lepotama Zlatibora, što je dodatno doprinelo inspirativnoj atmosferi tokom celog događaja.

Doprinos Šljukić d.o.o.

Šljukić d.o.o. je aktivno učestvovao u svim sesijama foruma, deleći svoja iskustva i primere dobre prakse iz oblasti održivog poslovanja. Kompanija je predstavila svoje inicijative koje doprinose cirkularnoj ekonomiji, reciklaži i e-mobilnosti, što je naišlo na pozitivne reakcije drugih učesnika.

Zaključak

Učešće na ECO Forumu 2024 je bilo od važnosti za Šljukić d.o.o. jer je omogućilo kompaniji da proširi svoje znanje, uspostavi nove kontakte i inspiriše se najboljim praksama iz različitih industrija. Forum je potvrdio značaj održivosti i ESG strategija za budući rast i razvoj kompanija u Srbiji.

Šljukić d.o.o. nastavlja da se posvećeno bavi primenom održivih praksi u svom poslovanju.